Espoon Matikkamaan logo

Espoon Matikkamaan kannustin
hyvään matematiikan esiopetukseen

Kultaisen Kuution logo
Ajankohtaista Mikä on Kultainen Kuutio? Kultainen Kuutio Espoossa Kriteerit ja hakeminen Tapahtunutta Myönnetyt Kultaiset Kuutiot Kultainen Kuutio muualla Koulutusta muualle Opetusmateriaalit ja leikit Yhteystiedot Linkkilista


Päivitetty 24.4.2007

© 2007 Kultainen Kuutio

Vuoden 2007 myönnetyt Kultaiset Kuutiot


Espoon Matikkamaan esiopetuksen matematiikan kannustimet Kultaiset Kuutiot jaettiin toista kertaa. Ne jaettiin Matkakuulumisia DeKalbista -työseminaarin yhteydessä 19.04.2007 Mikkelän koululla.


jakotilaisuuden yleisöä

Palkinnot jakoivat Kultaisen Kuution kummit matematiikan erityisopettaja ja Helsingin Matikkamaan äiti Hannele Ikäheimo sekä lehtori Jari-Matti Vuorio Helsingin yliopistosta. Ennen palkintojen jakoa Hannele ja Jari-Matti muistelivat matematiikan esi- ja alkuopetusta 1970-luvun vaihteesta. Jari-Matti toimi tuona ajankohtana mm. harjoittelijana Mukkulan päiväkodissa. Ympyrä näytti sulkeutuvan, kun lahtelainen Mukkulan päiväkoti sai ensimmäisenä koko työyksikön Kultaisen Kuution kannustimen yli 30 vuoden ansiokkaasta matematiikan esiopetuksen kehittämistyöstä. Kannustimen saaneiden puheen piti esiopettaja Marja Merikanto.


Hannele ja Jari-Matti

Opettajakannustin myönnetään niille opettajille, jotka toimivat esimerkillisen hyvinä matematiikan opetuksen ammattilaisina omassa työssään. Kouluttajakannustimet myönnetään sellaisille opetuksen ammattilaisille, jotka toimivat esimerkillisesti omassa työssään matematiikan esiopettajana tai varhaiskasvatuksessa sekä kouluttavat myös muita opettajia. Lisäksi jaettiin yksi tiimikannustin ja yksi työyksikkökannustin.

Palkintojuhlan ohjelmassa oli myös matkakuulumisten kertomista. Esiopettaja Minna Salminen ja konsultoiva opettaja Anni Lampinen tekivät lokakuussa 2006 opintomatkan Chicagon lähellä sijaitsevaan DeKalbiin.

askartelua

Palkintokahvin jälkeen ohjelmassa oli vielä Kultaisen Kuution työseminaarien tapaan askartelua ja materiaalin valmistamista. Tällä kertaa tehtiin sekä omenalukusuoria että akvaarioita.

ryhmäkuva

Lista kannustimen saajista:


Opettajakannustin:
esiopettaja Kati Hinkkanen, Jupperin koulu
esiopettaja Sirpa Luoma-Halkola, Lintulaakson koulu
esiopettaja Suvi Pasanen, Niittykummun päiväkoti
esiopettaja Soile Saarikivi, Lintulaakson koulu

Kouluttajakannustin:
starttiopettaja Leena Grönroos, Vesalan ala-aste (Helsinki)
elto Riitta Kajetski, Hösmärinpuiston päiväkoti
esiopettaja Varpu Kekkonen, Matinlahden koulu
erityisopettaja Tuuli Koiranen, Soukan koulu
esiopettaja Marja Merikanto, Päivänkehrän koulu
esiopettaja Minna Salminen (sekä kouluttaja- että tiimikannustin), Mikkelän koulu
esiopettaja Meri-Tuuli Varama, Meriusvan koulu

Tiimikannustin:
Mikkelän koulun esiluokka

Työyksikkökannustin:
Mukkulan päiväkoti, Lahti

Paljon onnea kaikille palkituille sekä iloa, intoa ja elämänmakuista eteenpäinmenoa!Vuonna 2006 myönnetyt Kultaiset Kuutiot
Etusivulle