Espoon Matikkamaan logo

Espoon Matikkamaan kannustin
hyvään matematiikan esiopetukseen

Kultaisen Kuution logo
Ajankohtaista Mikä on Kultainen Kuutio? Kultainen Kuutio Espoossa
Suunnitteluryhmä Kouluttajat Kouluttajaksi kasvaminen Mallieskarit Koulutus ja työseminaarit
Kriteerit ja hakeminen Tapahtunutta Myönnetyt Kultaiset Kuutiot Kultainen Kuutio muualla Koulutusta muualle Opetusmateriaalit ja leikit Yhteystiedot Linkkilista


Päivitetty 25.8.2007

© 2007 Kultainen Kuutio

Kultainen Kuutio Espoossa

Idea Kultaisesta Kuutiosta syntyi Espoon Matikkamaassa keväällä 2003. Useat espoolaiset esiopettajat ovat osallistuneet moniin matematiikan esiopetuksen koulutuksiin esim. Helsingin yliopistossa tai Espoon Matikkamaassa. Näytti siltä, että nämä opettajat myös osasivat hyödyntää saamaansa tietoa ja taitoa omassa työssään. Into oppia lisää kuitenkin säilyi ja kasvoi entisestään. Tämä on ollut takaamassa jatkuvaa ammatillista kasvua ja oivaltamista – sekä iloa!

Kultaiseen Kuutioon perustettiin ohjausryhmä lukuvuonna 2004–2005. Keväällä 2007 perustettiin ohjausryhmän tilalle Kultaisen Kuution suunnitteluryhmä, jonka vetäjänä toimii Kultaisen Kuution konsultoiva opettaja.

Kultainen Kuutio sai "kummeikseen" matematiikan erityisopettaja, kouluttaja Hannele Ikäheimon ja lehtori Jari-Matti Vuorion Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen laitokselta. Molempien työpanos on ollut merkittävä kriteerejä ja toimintamuotoja kehiteltäessä.

Espoon sisäiset Kultaisen Kuution koulutukset on nähtävillä Koulutus ja työseminaarisivulta. Osa koulutuksista on vain Kultaisen Kuution kouluttajaryhmälle, osa on avointa kaikille espoolaisille opettajille. Vuosittain saatetaan järjestää myös ei-espoolaisille avoimia koulutuksia. Koulutustietojen yhteydessä on maininta kohderyhmästä.

Kultaisen Kuution kouluttajat järjestävät pienimuotoisia koulutuksia myös pyynnöstä. Koulutuspyyntöjä voi esittää joko suoraan kouluttajalle tai Kultaisen Kuution konsultoivalle opettajalle (minna.n.salminen@espoo.opit.fi).

Kultaisen Kuution kouluttajille järjestetään vuosittain muutamia omia koulutuksia ja työseminaareja.

Kultaisessa Kuutiossa on matematiikan malliesiopetusryhmiä, jonne voi tulla tutustumaan sekä välineisiin että toimintatapoihin. Vierailuaika sovitaan aina etukäteen.

Kultaisessa Kuutiossa on tekeillä myös materiaalilaukkuja, jotka esitellään avoimissa iltapäivissä ja joita voi saada lainaan omaan ryhmään. Katso Teemalaukut sekä Koulutus ja työseminaarit.

Ensimmäiset teemalaukut lukumääristä esiteltiin keväällä 2006. Laukkuja voi tiedustella Riitta Kajetskilta (etunimi.sukunimi@espoo.opit.fi). Laukuissa on sekä itsetehtäviä että ostettavia materiaaleja. Materiaali-ideat ovat vapaasti käytettävissä.

Alkuvaiheessa Kultaista Kuutiota voivat hakea (ks. Hakeminen ja kriteerit) vain espoolaiset esiopettajat tai Kultaisen Kuution kouluttajaryhmässä olevat opettajat.


Takaisin alkuun Edellinen sivu Etusivulle